Grenada Chocolate

Grenada Chocolate Company Ltd är en av få småskaliga chokladproducenter som tillverkar choklad där kakaon växer och på så sätt tillvaratas bönornas egenskaper genom alla tillverkningssteg vilket resulterar i en chokladkaka med komplex smak. Eget utvunnet kakaosmör från samma kakaobönor används också i chokladen vilket skapar en lyxigt rik chokladsmak.

Grenada Chocolate är ett odlarkollektiv på ön Grenada som bedriver ekologisk kakaoodling och egen kakaofermentering. Kakaon, Trinitario, odlas helt naturligt och utan användning av kemiska bekämpningsmedel, växtgifter och gödningsmedel och är därför ekologisk certifierad. Sockret som används är ekologiskt råsocker från ett ekologiskt odlarkooperativ i Paraguay. Vaniljen kommer från ekologiska vaniljbönor som odlats biodynamiskt i Costa Rica och ekologiskt sojalecitin används som emulgeringsmedel i ytterst små mängder. Samtliga av Grenada Chocolates produkter är certifierade som mjölk- och nötfria.

Grenada Chocolate Company Ltd grundades 1999 med idén om att skapa ett ekologiskt kollektiv med både kakaoodling och tillverkning. Kraften i chokladtillverkningen ligger i samarbetet med kakaobönderna, att ta tillvara deras kunskap även i chokladproduktionen och låta dem vara med att påverka slutprodukten vilket bland annat resulterat i att Grenada Chocolate Company Ltd år 2008 vann silver i kategorin för bästa ekologiska chokladkaka som delas ut av Academy of Chocolate!

ScandChoco representerar sedan 2009 Grenada Chocolate på den svenska marknaden och är stolta över att kunna erbjuda en fantastiskt god choklad som dessutom är helt mjölk- och nötfri!

Läs gärna mer på: www.grenadachocolate.com

Visar alla 5 resultat