Lakritsfabriken i Ramlösa

Många sorters lakrits innehåller härdat fett och gelatin för ”rätt” smak och konsistens. Det gör inte vår lakrits. Receptet har vi tagit fram själva och alla ingredienser är så naturliga som möjligt. Det som gör vår lakrits riktigt unik är att vi dessutom använder rismjöl i stället för vetemjöl, vilket även gör vår Premium Lakrits glutenfri.

Lakritsfabriken i Ramlösa grundades av ScandChocos egen Martin Jörgensen under 2011. Lakritsfabrikens första Premium Lakrits lanserades under Lakritsfestivalen i Stockholm i april samma år.

I Lakritsfabrikens Premium Lakrits blandas rismjöl, lakritsrot (6% av innehållet), sirap/rörsocker och anisolja till en lakritsdoftande massa under uppvärmning. Lakritsen spritsas sedan ut i stänger och delas i lagom stora munsbitar. Receptet är speciellt framtaget för att smaken ska vara välbalanserad. Tydlig, men ändå rik på nyanser. Konsistensen är perfekt, mjuk och lättuggad, och bitarna precis lagom stora.

Kort sagt är vi väldigt stolta över vår Premium Lakrits. Vi tycker att den är världsklass, och hoppas och tror att fler ska tycka detsamma!

Läs gärna mer på: www.lakritsfabriken.se

Visar 1–12 av 40 resultat