Lakritskocken by Douglas Spiik

Douglas Spiik är specialiserad inom innovativa matlagningstekniker samt modern molekylär gastronomi och beskrivs ofta som en svensk Heston Blumenthal. Som målmedveten 16 åring har han under sin tidiga tonår varit lärling åt Bengt Sjöström (på Sjömagasinet) och Leif Mannerström. Douglas har sedan jobbat i flera länder i Europa innan han kom tillbaka till Sverige för att öppna sin egna och Göteborgs första fine dining tapas restaurang Sense på Kungsportsavenyn som 23-åring.

Douglas brinner för matlagning och kreativitet samt råvarans förståelse i sig. Han är licenserad internationell domare inom matlagningstävlingar och har under senare år varit domare och gästcoachat kocklandslag runt om i Europa. År 2014 blev han invald i World Master Chef Society samt vunnit guld i matlagnings-VM i Luxemburg. Trots att Douglas är ”kock” i sitt hjärta blev han år 2015 uttagen till kanal 5:s tvprogrammet ”Dessertmästarna” där han slogs om att bli Sveriges dessertmästare.

Douglas erfarenheter, kunskap och utmärkelser har gjort honom till en efterfrågad kock, matkonsult, föreläsare och utvecklare. Idag är han ägare och kreatör på Strängby/Spiik mat och kreation AB och ”Fic by Douglas” samt producerar sina egna produkter under varumärket ”Lakritskocken”.

Lakritskockens fyra första produkter är en ny lakritskryddserie skapad av Douglas ”Lakritskocken” Spiik i samarbete med Lakritsfabriken i Ramlösa. Perfekt smaksättning för grytor, grillning och mycket mer. Våga smaksätta med lakrits!

Redan till Lakritsfestivalen i Stockholm 2016 gjordes en första lansering av Lakritskocken Douglas Spiiks unika smaksättningsserie i samarbete med Lakritsfabriken i Ramlösa. Nu lanseras produktserien på bredare front genom ScandChoco AB.

Läs gärna mer på: www.lakritskocken.se

Visar alla 4 resultat