Taza Chocolate

Taza Chocolate är en småskalig ”from bean to bar” chokladtillverkare i USA. Alla tillverkningsmoment sker manuellt och chokladen bearbetas minimalt. Taza är unik då den inte bearbetas med traditionell conchning utan istället stenmals vilket ger en choklad med grov konsistens.

Taza Chocolate grundades år 2006 av amerikanerna Alex Whitemore och Larry Slotnick och idén föddes ur en önskan att kombinera den mesoamerikanska chokladtraditionen med en modern och högkvalitativ produkt som tillverkats på ett socialt ansvarsfullt sätt. Stor omsorg och vikt läggs på upphandlingen av ingredienser. Direkta relationer med odlarna ger hög kvalitet samtidigt som rättvisa löner och hållbara arbetsmetoder kan säkerställas.

Idag producerar Taza tusentals chokladkakor varje månad, vilka säljs i nästan alla delstater i USA och till en liten del exporteras. Chokladen har uppmärksammats i både mat- och gourmetmagasin och då några av USAs bästa restauranger använder chokladen. Mest stolta är de dock över sitt positiva bidrag till samhället, branschen och kakaoodlarnas förbättrade välfärd.

Vår egen chokladguru Jenny Berg tipsade ScandChoco om Taza Chocolate och tillsammans lanserades chokladen under 2010/2011.

Läs gärna mer på: www.tazachocolate.com

Visar alla 8 resultat