facebook
instagram

Pema

Glutenfritt risbröd med solrosfrön

Det här läckra risbrödet, fria från gluten, är bakat från nymalet, fullkornigt ris. Helkornigt ris innehåller bakterien och aleuronskiktet, vilket gör den särskilt rik på mineraler. Läs mer

Företagets ursprung var ett konfekt- och pepparkaka bageri, 1950 började Heinrich Leupoldt med bakning av fullkornsbröd och Pumpernickel. Heinrich Leupoldt kom fram till detta genom ett översättningsfel. En viss typ av pepparkaka var på denna tid känd under namnet ”pumpernickel”. Konfektören informerades om försäljningen av en pepparkaksproduktion i Muenchberg, inte långt från Weissenstadt. Han var förundrad över att höra om en pepparkaksproducent i Münchberg, för första gången. När han kom fram på plats var det inte pepparkaka att hitta. Endast mörkt, svartbröd: Pumpernickel. Heinrich Leupoldt, en pionjär, tog idén till Weissenstadt och började baka fullkornsbröd år 1950. Han valde PEMA för namnet. I tibetan står namnet för ”Lotusblomma”, en symbol för renhet och därmed ett perfekt namn för bröd som saknar tillsatser och konstgjorda konserveringsmedel. Sedan 1960 leder Franz Leupoldt företaget, i 3: e generationen.

Sedan starten 1905, har PEMA vuxit från ett litet hantverksföretag till ett internationellt framgångsrikt företag. PEMA är fortfarande ett familjeägt företag sedan 100 år och PEMA bakar fortfarande enligt gammal tradition och familjens recept är fortfarande stommen PEMA produkterna.