Om ScandChoco

ScandChoco AB grundades 2005 av Martin Jörgensen. Martins har alltid haft ett brinnande intresse för smakupplevelser och har arbetat både som kock och sommelier. I början på 2000 talet började han intressera sig mer för chokladtillverkning och kvalitetschoklad. Efter flertalet resor för att studera kakao i Madagaskar och Ecuador började Martins tankar på att importera och sälja kvalitetschoklad på den svenska marknaden. Detta var början på Scandinavian Chocolate Company som blev startskottet för vad som idag är ScandChoco. 

Efter att bolaget senare började importera även andra kvalitetsprodukter som te, olivolja, drycker och annan konfekt kortades namnet ned. ScandChoco är idag importör av delikatess produkter från hela världen. Vi fokuserar på unika och exklusiva produkter som hanterats varsamt från skörd till produktion.

Vi finns för dig som vill ha premiumprodukter som sticker ut.

Vi arbetar nära våra kunder för att kunna tillgodo se deras behov. Vår ambition är att ha ett levande sortiment där vi hela tiden strävar efter att hitta nya spännande varumärken som ligger i tiden och som kan ge mervärde till vår portfölj. Vi lagerför vårt sortiment i egna lokaler i Helsingborg där vi dagligen levererar till våra återförsäljare inom apotek, delikatess- och inredningsbutiker, presenthandel, restauranger, hotell, caféer och dylikt.

ScandChoco är för dig med god smak - så låt dig väl smaka. 

Certifieringar: 

ScandChoco AB är certifierade enligt IP Livsmedel. Företag certifierade enligt IP Livsmedel har ett heltäckande kvalitetssäkringsprogram som lever upp till kraven från kunder och myndigheter. Certifikatet är ett värdefullt kvitto på verksamhetens goda arbete inom livsmedelssäkerhet, HACCP-arbete, hygien, spårbarhet och märkning. 

Produkter märkta med EU Ekologiskt innebär att livsmedlet odlats utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och genmodifierade organismer. I ett EU Ekologiskt jordbruk används ekologiskt utsäde och växtföljden varieras. Djur ska i första hand äta ekologiskt foder och ha möjlighet till utevistelse. Den som köper EU Ekologisk mat i butiken ska känna sig säker på att maten svarar mot de krav som reglerna, EG-förordningen, ställer. I förordningen står det hur produktionen ska gå till, hur produkterna ska märkas samt hur kontrollen ska ske. För att få sälja EU ekologiska produkter krävs att man är kontrollerad och certifierad av ett kontrollorgan. ScandChoco AB uppfyller kraven och har EU ekologiskt certifikat.Martin Jörgensen

GRUNDARE & VD 

Telefon: 076-893 95 05
martin@scandchoco.se

Möt Martin! 

Martin är superentreprenören som aldrig tror att någonting kan vara omöjligt. Hans driv och och starka vilja om att genomföra saker får visioner att bli verklighet på en halvtimme. Martin är dessutom grym på att slå hollandaisesås. 

Josefine Bolin

FÖRSÄLJNINGSCHEF

Telefon: 070-634 00 84
josefine.bolin@scandchoco.se

Möt Josefine!

Josefine är vår drivna och positiva försäljningschef. Hon är säljare ut i fingerspetsarna och har ett stort intresse för delikatesser. Hon har dessutom själv drivit egen ostbutik i Höganäs. Josefine kan smak om någon och är svag för en riktigt trevlig ostbricka och en Gin & Tonic. 

Therese Gullberg 

BUTIKSCHEF

Telefon: 070-634 05 07
therese.gullberg@scandchoco.se

Möt Therese!

Therese är vår härliga medarbetare som ansvarar för Lakritsfabrikens butiker. Therese ser till att butiken alltid är i ordning, att personalen mår bra och att alla kunder hon möter är nöjda. Hennes lugna, harmoniska aura smittar av sig och får alla att känna trygghet. Sin lediga tid spenderar Therese gärna med sina vänner och familj, lagar mat och njuter av livet. 

Isabelle Zetterman

SÄLJARE

Telefon: 070-634 00 96
isabelle@scandchoco.se 

Möt Isabelle!

Vår fantastiska Isabelle som med ett leende på läpparna alltid ser till att våra kunder är glada och nöjda.  På helgen umgås Isabelle gärna med sina vänner och spenderar tid tillsammans med sin familj. 

MINDY BORGSTRÖM ÖHLÉN

LAGERMEDARBETARE

lager@scandchoco.se

Möt Mindy!

Mindy är vår spralliga lagertjej som organiserar och ansvarar för in- och utleveranser på ScandChoco. Mindy älskar att hjälpa till där det behövs i flera delar av verksamheten. 

MIKAELA GUNSHAGA

BUTIKSMEDARBETARE

provning@lakritsfabriken.se 

Möt Mikaela!

Vår härliga butikstjej Mikaela är en riktig glädjespridare som alltid bemöter dig med ett leende på läpparna. Mikaela brinner för djurens rättigheter och har själv en gullig katt. När du besöker Lakritsfabrikens butik är det oftast Mikaela som hjälper dig med att hitta rätt bland alla produkter. Mikaela värnar mycket om både kunder och kollegor och gör allt för att alla ska känna sig som hemma hos oss.

Frida Öhlén 

PRODUKTIONSMEDARBETARE

Möt Frida! 

Frida är vår trogna producent som tillverkar produkter för Lakritsfabriken med choklad. Hon chokladdoppar lakritsstänger till perfektion och är ytterst noggrann för bästa resultat. Frida är godhjärtad och galet rolig! 

Dung Vo

PRODUKTIONSMEDARBETARE

Möt Dung! 

Dung är en av våra fantastiska producenter. Dung kan arbeta dag som natt och älskar att packa. Alla produkter från Lakritsfabriken är handgjorda av vår underbara Dung. Hennes rötter i Vietnam har gett henne otroliga kunskaper i köket där hon gör en magisk biffsallad!  

Liem Vo

PRODUKTIONSMEDARBETARE

Möt Liem!

Liem är en av våra fantastiska producenter som alltid är pigg och glad och älskar att jobba. Liem är bror till Dung och flyttade 2022 från hemlandet Vietnam tillsammans med sin familj till Sverige. Liem och Dung är ett underbart team som packar vår premiumlakrits i askar för hand. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.