Butiken

LAKRITSFABRIKEN LANSERAR ÖLKORV MED LAKRITS

​Nu kan Lakritsfabriken äntligen presentera en ny, innovativ produkt till portföljen i stolt samarbete med Ridderheims. En högkvalitativ ölkorv med välbalanserade smaker av lakrits, fänkål, chili och vitlök.

Nu kan Lakritsfabriken äntligen presentera en ny, innovativ produkt till portföljen i stolt samarbete med Ridderheims. En högkvalitativ ölkorv med välbalanserade smaker av lakrits, fänkål, chili och vitlök.

I sortimentet finns idag ett unikt urval lakritsprodukter som alkoholfri lakritsöl och kryddblandningar där lakritsen får ett nytt liv i försvinnande goda kombinationer.

Ölkorven är en kallrökt och lufttorkad salami innehållande lakrits som ger en delikat söt smak som befinner sig i bakgrunden av de mer framträdande kryddorna. Korven är tillverkad i Sverige med lakritsråvaror från Lakritsfabriken.

”Detta är ett riktigt kul samarbete mellan Lakritsfabriken och Ridderheims, två välkända varumärken med riktigt hög kvalité! Tillsammans har vi utvecklat en otroligt god ölkorv där lakritstonerna möter den klassiska ölkorvsmaken i perfekt harmoni!” – säger Hans Mathiason, Produktutvecklare Atria

Produkten kommer att distribueras av Lakritsfabrikens systerbolag ScandChoco AB samt av Atria Sweden AB på den svenska marknaden. Ölkorven kommer också vara tillgänglig för Lakritsfabrikens kunder även för export.

”Vi är så glada att få lansera en kvalitetskorv smaksatt med lakrits tillsammans med Ridderheims. Vi strävar efter att vidga vyerna för vad man kan använda lakritsroten till och detta har blivit ett fantastiskt samarbete. När man provar korven kommer först den rökiga smaken följd av kryddor där cayennepeppar, vitlök och paprika tonar fram och till sist fylls av finstämd lakritssmak.” Säger Martin Jörgensen, Grundare & VD Lakritsfabriken i Ramlösa.

Produkten är gjord på griskött som är fött, uppfött och slaktat i Sverige.