Johannes Dahlskog

LAKRITS- OCH SWEET CHILI-GLASERAD LAX MED CITRONPEPPARSÅS

En varmrätt som skriker sommar! En smak av både sött och salt samt en viss hetta som går hand i hand med de andra smakkombinationerna. Ett perfekt rätt att briljera på sommarens alla grillkvällar.

Gör såhär: 

Tänd grillen eller sätt ugnen på 200 grader.

Blanda sweet chilisås och lakritspulver i en skål. Mängden lakritspulver kan varieras efter smak.

Grilla eller stek laxen i ugnen i 10-15 minuter. När laxen är genomstekt, pensla lakrits- och sweet chili glaseringen på båda sidor och låt den grillas/ugnsstekas en stund till.

Blanda ihop ingredienserna till citronpepparsåsen. Servera laxen och såserna tillsammans med kokt färskpotatis och grönsallad.

Recept av Johanna Persson

4 portioner - Ingredienser: 

  • Glasering 
  • 2 dl sweet chilisås
  • 3 tsk Lakritsfabrikens lakritspulver
  • Ingredienser: Citronpepparsås 
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk pressad citron
  • Till servering: 
  • Färskpotatis
  • Grönsallad